Verdeling van de ondersteuningsmiddelen.

Zoals eerdere gecommuniceerd, weten we dat het aantal ondersteuningsuren dat het ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant (ONWOB) genereert voor het schooljaar 2018-2019, vergelijkbaar is met het pakket van het vorige schooljaar.

We merken echter een grote toestroom van nieuwe aanmeldingen mede o.w.v. het voorstel ‘bijsturing M-decreet’.  Het begeleidingspakket per ondersteuning zal fors verminderen indien we op alle vragen een antwoord willen bieden.

We zien echter het kwaliteitsvol, efficiënt en flexibel inzetten van de beperkte middelen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen gewoon onderwijs, CLB, pedagogische begeleidingsdienst en het ONWOB.   

Daarom kiezen we dit schooljaar voor een billijke verdeling van de ondersteuningsmiddelen.

Per miniteam wordt ‘een pakket aan ondersteuningstijd’ berekend.  Bij de berekening van deze ‘pakketten ondersteuningstijd per miniteam’ gebruiken we drie parameters (we baseren ons hiervoor op de reflecties die binnen de denktanken van het ONWOB rond dit thema gemaakt werden):

  • Het totale leerlingenaantal
  • Het totaal aantal opgenomen ondersteuningen door ONWOB in 2017-2018
  • Het aantal leerlingen met een individueel aangepast curriculum (IAC)

De berekening per miniteam is een richtlijn. De school zal in overleg met ouders, CLB en de ondersteuner het ondersteuningsaanbod kunnen prioriteren en organiseren.  

Indien het totaal aantal aanmeldingen van een school sterk afwijkt van het basispakket ondersteuningstijd, gaan we in overleg met de school en het CLB.

We streven er naar een kwaliteitsvol antwoord te bieden op de ondersteuningsnoden van de aangemelde leerlingen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s