Communicatie naar scholen: covid-19 nieuwsbrief 2

Beste directies,

Zoals we weten zijn de corona maatregelen van kracht tot 19 april, met mogelijke uitbreiding naar 3 mei 2020. Hierover krijgen we uitsluitsel in de loop van de paasvakantie.  Op dit moment liggen er dus meerdere mogelijke scenario’s open en is het onduidelijk hoe we zullen starten na de paasvakantie.

Als ONWOB engageren wij ons om met jullie in te overleg te gaan wanneer er hierover meer duidelijkheid is.  Op dat moment zullen we opnieuw afstemmen over de verdere invulling van onze ondersteuningen.

Momenteel worden de meeste ondersteuningen via telewerk ingevuld in het kader van de begeleiding van het afstandsonderwijs, in nauw contact met de scholen, de ouders en de leerlingen.

Wij willen jullie langs deze weg ook danken om, in samenwerking met onze ondersteuners, een invulling op maat te voorzien die voor de leerlingen, ouders en leerkrachten een verschil kunnen maken.

In verbinding blijven, zeker nu, blijft een prioriteit voor ons!

Tegelijk willen we hier ook een warme oproep doen om onze ondersteuners in cocreatie te betrekken bij het nadenken rond, en in de uitbouw van het afstandsonderwijs.  Dat kan via mail, telefonisch of via een overleg online.

Verder willen onze ondersteuners graag met de school meedenken rond een aanbod op maat, in welk scenario we na de paasvakantie ook terechtkomen.  Zij zullen na de paasvakantie dan ook opnieuw contact met jullie opnemen, via mail of telefoon.

We geven nog een korte update rond het aanmelden van leerlingen tijdens de corona crisis.

  • Leerlingen kunnen nog steeds aangemeld worden via het zorgloket.
  • Een ondersteuner neemt het (G)V en het aanmeldingsformulier door en neemt telefonisch of via mail contact voor een vraagverheldering.
  • In de huidige context is het uiteraard  niet mogelijk om vraagverheldering en ondersteuning te doen binnen de pedagogisch-didactische context op de klasvloer.
  • Het opnemen van ondersteuningsvragen zal door de huidige omstandigheden van telewerk beperkter zijn.
  • Indien door de huidige omstandigheden de ondersteuning niet opgenomen kan worden, wordt deze aanmelding binnen de prioriteringsgesprekken opnieuw bekeken bij het heropenen van de school.

Omwille van de opgelegde coronamaatregelen is het niet mogelijk om een GV te laten ondertekenen door ouders.  We vragen daarom aan de scholen dat, indien ouders leerlinggerichte ondersteuning weigeren, dit steeds te vermelden op het ONWOB aanmeldingsformulier.  Indien dit niet vermeld wordt op het ONWOB aanmeldingsformulier, gaan we ervan uit dat het GV niet ondertekend is door de ouders gezien de huidige omstandigheden.

 

We zijn ervan overtuigd dat we ook in deze uitzonderlijke omstandigheden onze verbindende samenwerking kunnen verder zetten en dat we elkaar kunnen blijven ondersteunen en inspireren.

Verder hopen we dat de naderende paasvakantie voor iedereen een welverdiend rustmoment kan zijn.

 

Zorg goed voor elkaar,

De coördinatoren van het ONWOB

Eveline, Hilde, Leslie, Karolien, Kobie en Sigrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s