Op 18 mei zetten we een nieuwe stap door de gedeeltelijke heropstart van de scholen.
De ondersteuningsnetwerken blijven als partner leerling-, leerkracht-, en/of schoolteam gerichte ondersteuning bieden. Ook nieuwe ondersteuningsvragen kunnen worden opgenomen.
Via deze brief willen we jullie informeren rond de richtlijnen die we binnen het Ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant (ONWOB) volgen om vanaf 18 mei op een veilige manier te kunnen werken.
Op dit moment streven we vanuit het ONWOB naar de aanwezigheid van één ondersteuner per school. Bij verschillende vestigingsplaatsen / graden is één ondersteuner per ‘contactbubbel’ ook een mogelijkheid.
Wat kan je als school doen?
- Je gaat in overleg met de ondersteuner en het ondersteuningsnetwerk over de manier waarop de ondersteuning ingezet zal worden.
- Het blijft waardevol om in cocreatie naar evenwaardige alternatieven voor fysieke aanwezigheid te zoeken.
- Bij de vraag tot fysieke aanwezigheid staat er in de risico-analyse van de school beschreven hoe de ondersteuner veilig kan werken.
Wat kan je van ons verwachten?
- De ondersteuner houdt verbinding met de scholen om te beluisteren hoe de ondersteuning er na 18 mei kan uitzien.
- De ondersteuner blijft samen nadenken over alternatieven voor fysieke ondersteuning indien dit mogelijk is (telewerk blijft de eerste keuze), ook na 18 mei.
- De ondersteuner richt zich op vragen i.f.v. leerlingen met SOB* die aangemeld zijn bij het ondersteuningsnetwerk Oost-Brabant.
- Indien men in afstemming beslist dat fysieke ondersteuning essentieel is om tegemoet te komen aan de vraag vragen we de risico-analyse (met nadruk op het onderdeel ondersteuningen) door te mailen naar ondersteuner en de coördinatie (onw.oostbrabant@gmail.com).
- Wij zorgen voor beschermingsmateriaal voor ondersteuners.
- Samen met de coördinatoren houden de miniteams overzicht over alle vragen tot fysieke aanwezigheid.
- De coördinatie blijft in overleg met alle partners om richtlijnen te kunnen verfijnen of bij te sturen.
Mogen we vragen onze ondersteuners ter plaatse op school goed te informeren over de veiligheidsafspraken op jullie school.
Wij hopen dat deze communicatie verduidelijking gebracht heeft en dat onze ondersteuners, in functie van ieders welzijn, in veilige omstandigheden aan de ondersteuningsvragen kunnen tegemoet komen.
Deze communicatie mag gedeeld worden met ouders van leerlingen die op dit moment aangemeld zijn bij het ONWOB.
Aarzel niet ons te contacteren bij vragen. Dat kan telefonisch via het nummer van het zorgloket (0470/11.13.54) of via mail onw.oostbrabant@gmail.com